sunnuntai 7. elokuuta 2011

Portinvartijatiimi esittäytyy

Portti 2001 tapahtuman takana häärii pieni ydinjoukko, joka kutsuu itseään portinvartijoiksi. Tätä portinvartijatiimiä saa viimekädessä kiittää ja moittia kaikkiin tapahtumaan liittyvistä linjanvedoista ja päätöksistä. 

Taina on vuosikausia esitellyt itsensä nettineulemaailmassa sanoilla "kolkyt ja risat neulova diplomi-insinööri Oulun seudulta". Tarkemmin sanottuna Taina asustelee Haukiputaalla. Neulomaan hän oppi reilusti alle kymmenvuotiaana eikä ole sen jälkeen puikkoja käsistään laskenut. Painopiste neulomisessa on aina ollut villapaidoissa, mutta viimevuosina Taina on löytänyt myös ohuiden villasukkien ihmeellisen maailman. Muutaman viime vuoden aikana mukaan harrastusaikaa jakamaan on tullut kehrääminen. Alkuun harrastus lähti isän kotitalon vintiltä löytyneellä mummuvainaan rukkirähjällä. Vanha rouva sai reilun vuoden aktiivipalveluksen jälkeen kaverikseen nuoren neidin Louët Victoria S95:n ja on sen jälkeen saanut enimmäkseen viettää eläkepäiviä.

Retriittiinnostusta ja -kokemusta Taina on hakenut pariin kertaan Päivölästä. Erilaisten tapahtumien ja leirien järjestelykokemusta Taina on kerännyt aikoinaan erilaisista opiskelija- ja harrastejärjestöistä.

Taina bloggailee (nykyään valitettavan harvakseltaan) osoitteessa http://kasillaan.blogspot.com/ ja roikkuu (hieman liikaa) Ravelryssä mielikuvituksellisesti nimellä Taina.

Pauliina keräilee koirankarvoja ja voisi hyvin käyttää samaa esittelytekstiä kuin Tainakin "kolkyt ja risat neulova diplomi-insinööri Oulun seudulta". Pauliina oppi neulomaan koulussa, mutta vasta lasten pienten vaatteiden myötä innostui aiheesta enemmän. Nyt puikoille tarttuu jo isompiakin neuleita ja kaiken uuden kokeileminen kiehtoo. Ehdotonta suosikkineuletta Pauliinalla ei taida olla, joskin aika monta lahjahuivia on valmistunut. Inhokkina Pauliina voisi mainita kappaleiden yhteen ompelun, joten pusero ylhäältä alas yhtenä kappaleena on avannut puseroiden ja takkien maailman. Puikoilla on aina vähintäänkin pari neuletta, mutta tarpeellisten neuleiden jono senkun kasvaa, lankojakin näihin on päässyt kertymään.

Alkuvuodesta Pauliina hankki ensimmäisen rukkinsa, Louet S10. Lankaa syntyy, joskin hitaaseen tahtiin. Opeteltavaa on tällä saralla vielä paljon. Neulomisen ja kehräämisen lisäksi Pauliina ompelee, virkkaa ja nyttemmin laittaa uuden omakotitalon pihaa. Aiemmin Pauliina on ollut aktiivinen yhdistysihminen ja on hämmästyksekseen huomannut kuinka sosiaalista käsityöharrastuskin voi olla. Retriittikokemusta on yhden etelänretriitin verran keväältä 2011.

Pauliina bloggaa osoitteessa http://anpali.vuodatus.net/ ja löytyy ravelrystä nimimerkillä Anpali.


Portti 2011 tapahtuman ja blogin visuaalisen ilmeen takana on Soile, jonka nettineulemaailma tuntee paremmin nimellä Neulova Narttu. Soile innostui neulomisesta yläasteella ja sai lempinimekseen Sukkapuikko Suikkanen. Neulomisessa ovat aina olleet etusijalla paidat, joita on vuosien varrella syntynyt semmoinen määrä ettei laskuissa ole perässä pysytty. Blogimaailmaan astumisen jälkeen myös lankavarastot ovat kasvaneet megalomaanisiin mittoihin.

Muutama vuosi sitten Soile törmäsi kierrätyskeskuksessa Aaprami-rukkiin, se oli rakkautta ensi silmäyksellä. YouTubesta katsottiin mallia ja siitä se sitten lähti. Eivätkä ne itse kehrätyt langat lankavarastoja ainakaan pienemmiksi saa. Neulomisen ja kehräämisen ohella Soile myös virkkaa ja ompelee sekä taistelee puutarhapalstallaan rikkaruohoja ja variksia vastaan.

Soile bloggaa osoiteessa http://neulovanarttu.blogspot.com ja Ravelryssä hänet tavoittaa nimellä NeulovaNarttu.

Portinvartijatiimin saa kiinni sähköpostilla osoitteesta portti2011@gmail.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti