keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Mikä retriitti?

"Ai otteko te siellä viikonlopun hiljaa ja neulotte?"

Melkoisen varmasti uskallan kuitenkin luvata, että näin ei tule käymään. :) Edellä oleva kysymys on jossain muodossa esitetty varmaan jokaiselle neuleretriittin osallistuneelle. Eikä ihme. Useimmille ihmisille tulee retriitti-sanasta ensimmäisenä mieleen hiljaisuuden retriitti. Retriittejä voi kuitenkin olla monenlaisia.

Wikipedia kertoo retriitistä mm. seuraavaa:
Retriitti eli retretti (< ransk. retrait ’vetäytyminen’ < lat. retraho, ’noutaa takaisin’) on vetäytymistä arkielämästä ja hiljentymistä esimerkiksi hengellisistä syistä tai stressin välttämiseksi. Länsimaiden kristillisistä, hiljaisuutta korostavista retriiteistä käytetään usein sekaannusten välttämiseksi nimityksiä hiljaisuuden retriitti ja hiljentymispäivät, sillä on olemassa sellaisiakin retriittejä, joiden ajatus perustuu runsaalle keskustelulle.

Neuleretriitti ei ole uskonnollinen tilaisuus eikä siellä ole tarkoitus olla hiljaa. Neuleretriittiin tullaan  vetäytymään viikonlopuksi pois arkiaskareista ja muista harrastuksia haittaavista toiminteista, se on täydellinen tilaisuus keskittyä rakkaaseen harrastukseen ja tutustua samanhenkisiin ihmisiin. Lupa puhua "lankaa" koko viikonlopun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti